sobota 19. září 2009

Nejnovější marketingové zprávy o medu

Honey Update     Srpen 2009
V nedávných vývojích medu jsou zprávy smíchány, ale dobrá novinka je ta, že jsou oblasti s dobrou produkcí - zvláště v Dakotě. Je nepravděpodbné že úroda bude tak velká jako minulý rok ale mohla by to být dobrá kvalitní snůška. Kanadská úroda měla hodně stejných problémů jako domácí středozápadní co se týká chladná, vlhkého počasí toto léto. To pravděpodobně ovlivnilo kanadskou úrodu kvůli jejich kratší pěstitelské sezoně.


Na světě Indie měla velmi dobrou úrodu 2009 co se týká kvantity s průměrnou kvalitou. Indie je jedním  z mála zdrojů Bílého a Extra světlého jantarového medu (Amber), který splňuje požadavky průmyslové ceny s průměrnou kvalitou je trochu problém.


Vietnam měl údajně slabou úrodu 2009 kvůli chladnému a vlhkému počasí. Nějaké starosti s kvalitou.

Brazílie měla průměrnou úrodu s některými oblastmi dobré produkce. Brazílie na rozdíl od Indie a Vietnamu může produkovat med většinu roku. Brazilští dodavatelé se drží zpátky s nadějemi na lepší ceny.

Většina úrody v Argentině byla prodána do Evropy. Jejich úroda byla údajně malá kvůli suchému počasí a ztrát plodin produkujících nektar. 


Ceny dováženého medu zůstávají rozličné. Současné indické ceny odráží přibižné 15%  zvýšení cen v Prosinci a Lednu. Ceny Vietnamu jsou mírně vyšší než současné ceny Indie. Brazislské ceny zůstávají vyšší než Indie a Vietnamu. Kanadské ceny jsou v současnosti mnohem vyšší než ceny v USA kvůli jejich silnějšímu dolaru a malé úrodě.
 

To vede k vyšší cenám pro zákazníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com